Tjenlige vil høreklinikker være for den gamle, mener jeg

Min far har en nedsat hørelse, og jeg gætter på, at han sikkert også har en lidelse kaldet tinnitus. Ørelidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, som folk kan have i øret, uanset at der ej kommer lyd i øret fra omverdenen. Min farmand gengiver det som en susen i hans øre. Nu har det efterhånden varet ret lang tid, og det bliver sandsynligvis værre og værre. Jeg synes, det er yderst svært for mig, for han har nemlig altid været den person, der lyttede, såfremt jeg havde brug for at fortælle noget, som jeg følte. Da han ikke har sin gode hørelse mere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke sludret ligeså meget sammen, det har jeg brug for.

Anledningen til, at farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, for han var tømrer i sine unge dage og anvendte ikke høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der menes, at tinnitus hænger sammen med ødelagte sanseceller i høresneglen i det indre øre, formentlig også grundet en støjskade. Det minder mig om, at jeg skal huske min bror, der er guitarist, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg tager min far til hans læge på fredag, der så skal lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Lægen videresender ham formentlig til en høreklinik, som skal lave en grundigere undersøgelse af hørelsen. Herefter vil der blive bedømt, om løsningen på problemet er et høreapparat.

En hel del divergerende høreapparater er der, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive reguleret, så det kan passe til hørenedsættelsen. Farmand skal sandsynligvis have et høreapparat, som sidder bag øret. Disse høreapparater er produceret af 2 bestanddele; selve apparatet bag på dine ører samt en lille lydslange, som bringer lyden ned til en øreprop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og videre ind i det, som kaldes trommehinden. De nævnte høreapparater benyttes til personer med stærke hørenedsættelser og til mennesker, som har behov for regulering af lyden. Det er op til en selv, hvorvidt man gerne vil modtage behandling og få høreapparatet gratis fra officielle høreklinikker, eller hvorvidt man godt kunne tænke sig understøttelse til at købe høreapparatet fra en autoriseret privatejet høreklinik eller fra en forhandler, som samarbejder med høreklinikker. Min holdning er, at det er sejt, at det kan tages imod omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres patienter.

Et støjfyldt arbejde har den gamle som tidligere nævnt haft, og når alt tages i betragtning var det en nødvendighed at anvende et høreværn, det er far et godt eksempel på, da for støjende et arbejdsmiljø netop kan give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at sådan cirka tres % af dem, der har et job i et støjfyldt miljø, ikke gør brug af høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som musiker, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far bliver den uheldige ejer af nedsat hørelse, på betingelse af at han ikke snarest muligt begynder på at gøre brug af et musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>