Næste mulighed som kvinde på jobjagt: Jeg er blevet tilmeldt et vikarbureau Allerød, hvor jeg bor.

Nu har jeg været arbejdsløs og dermed jobsøgende i over 1 år, og det betyder, at jeg må prøve noget nyt. På den baggrund har jeg tilmeldt mig i vikarbureau Allerød. Jeg har læst statskundskab, men der er mange ansøgere om buddet, og jeg har ikke meget på CV’et. Det kan være, at jobs via et vikarbureau er vejen til, at jeg kan skrive noget relevant på cv-et og oven i købet opnår nye kolleger at stå op til om morgenen. Det er selvfølgelig fedt nok ikke at skulle tidligt op på regnvejrsmorgener, men jeg savner sgu at skulle op og lave noget.

Min dejlige veninde er tilmeldt hos Vikarbureau Herlev, og har forinden været ansat gennem Vikarbureau Esbjerg, da hun for nogle år siden hun boede i Jylland. Hun har forklaret mig, at hun mest kom ud på steder, når de ansatte var syge, skulle på ferie eller skulle på barsel. Det kunne være rigtig dejligt med sådan en barselstjans, hvor jeg jo kan være på samme sted i op mod et år.

Nu har jeg meldt mig, og så dukker alle spørgsmålene op: Mon det er nok at registreret ét vikarbureau. Hvor lang tid går der, før de ringer? Hvor mon jeg kommer hen? Hvad er lønnen? Og vil jeg trives med at være vikar?

Får jeg snarere flere korte ansættelser af f.eks. et par dages varighed er jeg en smule nervøs for, hvordan jeg klarer at være fremmed og komme ind uden forudgående kendskab til virksomheden. Man når vel kun lige at huske navnene på de ansatte, før du er færdig igen. Til gengæld kommer jeg til at opleve mange forskellige steder, og hvem ved … måske bliver de glade for mig et sted, så jeg ikke behøver at holde på.