Efterskole, musik & utallige andre tilvalgsfag

I de foregående par år er der blevet fokuseret en del vedr. miljøet, hvilket er endt ud i en skøn idé. Jeg har faktisk taget den beslutning at erstatte det udlevede fjernvarmesystem med et dugfriskt & klimavenligt biobrændselsfyr » kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr,. Oveni en begrænsning af CO2-mængden kommer det faktisk på samme tid til at betyde, at jeg jo sparer penge, da biobrændsel er markant billigere end gas + fjernvarme.

Som det første har jeg undersøgt et Windhager » kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager,-biobrændselsfyr, og jeg havde faktisk næsten i forvejen besluttet mig for hvilket, jeg ønskede at indhandle, idet jeg snublede over en netside med fokus på jordvarme » kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme,. Et anlæg til jordvarme er jo på samme tid en klimarigtig kilde til varme, som kan anvendes i stedet for et biobrændselsfyr. Lige nu aner jeg ingenlunde, hvad jeg vil indhandle.

Jeg kan reelt observere styrker såvel som svagheder ved begge dele. Jordvarme besidder eksempelvis den fordel, at det er en varig kilde til energi, og at man som ejer alene opkræves for den lille smule elektricitet, som jordvarmeanlægget behøver for at være i stand til at jordvarmen til energi. Dog er det temmelig dyrt at installere, så til at starte med må et Windhager biobrændselsfyr klart være det billigste.

På samme tid varer et jordvarmeanlæg imidlertid i længere tid, plus jeg er klar over, at anlægget inden kun 10 år tjener sig ind igen, så det er egentlig ej noget dårligt køb. Jeg er af den grund meget vægelsindet, trods det, at jeg fortsat bedst kan lide anlæg til jordvarme.

Er der nogen her, som har viden om de to varmeinstallationer, & som kan forære mig et skønt råd? Et sådant ville jeg egentlig i al fald sætte pris på.